UD gaat voor verbouw én nieuwbouw Weerselose voetbalvereniging wordt toekomstbestendig

De leden van UD Weerselo hebben unaniem ingestemd met de plannen voor het complex op sportpark de Echelpoel. Het complex wordt toekomstbestendig en er zijn plannen voor verbouw en nieuwbouw - Debby Kok-Koehorst, www.misspress.nl

Weerselo – UD Weerselo gelastte een extra ledenvergadering in waarin de leden werd gevraagd om toestemming voor de bouwplannen. “77 leden waren aanwezig. Een goede opkomst, zeker omdat iedereen er speciaal voor naar het sportpark moest komen. Er werd immers niet gevoetbald vanwege het koude weer,” aldus voorzitter Patrick Kok.

Op 7 december hadden de leden al toestemming gegeven om de nieuwbouw- en verbouwplannen uit te werken. Sindsdien heeft de bouwcommissie ideeën opgedaan en veel overlegd met leden. De conclusie: UD moet toekomstbestendig worden. Het plan daarvoor werd tijdens de extra ledenvergadering voorgelegd en er werd unaniem mee ingestemd.

Wat houden de plannen in? “We komen twee kleedkamers tekort en de bestaande kleedkamers zijn aan vervanging toe. In het nieuwe plan worden twee bestaande kleedkamers vernieuwd, worden vier bestaande kleedkamers vervangen door drie nieuwe én worden drie nieuwe kleedkamers gebouwd. Zo gaat UD dus van zes naar acht kleedkamers die allemaal aan de eisen van deze tijd voldoen. Bovendien wil UD graag voor iedereen toegankelijk zijn en daarom komt er een lift. Zo wordt het complex ook rolstoeltoegankelijk.”

De nieuwbouw wordt voor de bestaande bouw geplaatst waardoor een groot plat dak ontstaat. Daarop wordt een terras gerealiseerd, een nadrukkelijke wens van de leden. Het terras heeft straks uitzicht op alle velden met het hoofdveld vooraan.

Hoe is het tekort aan de kleedkamers ontstaan? “Het ledenaantal stijgt gestaag. Er voetbalt veel jeugd, de afdeling damesvoetbal wordt steeds groter en ook oudere leden blijven langer lid, mede dankzij de seniorencompetitie. We zijn als bestuur daarom heel blij dat de leden de plannen zo enthousiast hebben ontvangen. Zo kan iedereen blijven voetballen bij UD,” aldus Kok.De kosten voor de verbouw en nieuwbouw worden betaald met eigen geld, bijdrages van sponsoren en via fondsen- en subsidiewerving. Bovendien had UD de contributie al jaren niet verhoogd, maar gaat nu wel doen. De leden hebben ook daar mee ingestemd.