Corona update: Kantine en kleedkamers weer open

We mogen weer! Contactsporten zijn weer zonder 1.5m regel toegestaan voor alle leeftijden, dus we kunnen weer volop voetballen op De Echelpoel. Daarnaast gaan de kleedkamers en de kantine na lange tijd weer open. Hierbij gelden uiteraard de regels zoals die door de overheid en het RIVM zijn opgesteld. Deze zijn terug te vinden via de site van de rijksoverheid. Onderaan dit bericht zijn de belangrijkste regels samengevat. 

Daarnaast worden er verplichte looproutes voor het binnengaan en verlaten van de kantine en de kleedkamers aangegeven. Houd je daar aan, zodat de verplichte afstand van 1.5m zoveel mogelijk gewaarborgd wordt. Hierin vragen wij eenieders medewerking. 

We wensen iedereen een sportieve voortzetting van de zomer!

Bestuur UD

 

Spelregels voor sport in het kort

In het kort de spelregels voor het sporten: 

  • Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport. 
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.