In memoriam: Alfons oude Luttikhuis

Zondag 3 september is overleden

 

Alfons oude Luttikhuis

 

Op 53 jarige leeftijd is hij uit het volle leven weggerukt. Zijn plotselinge dood heeft de vereniging diep geraakt. Alfons was een echte clubman en voetballiefhebber. De vereniging deed nooit tevergeefs een beroep op hem.

Sinds zijn kindertijd is Alfons een actieve voetballer bij UD. Hij heeft alle jeugdelftallen doorlopen en bij de overgang naar de senioren heeft hij een aantal jaren in het derde en het tweede elftal gespeeld. Alfons was stijf links en een goede verdediger en dat viel trainers van de 1 ste selectie ook op. Dit leverde Alfons een promotie op naar het eerste elftal, waar hij verdienstelijk de linkerflank bespeelde. In het seizoen 1994-1995 was hij basisspeler in het kampioensteam dat promotie naar de 3e klasse afdwong. Alfons is altijd trots geweest dat hij onderdeel was van dat kampioensteam van UD.

Na enkele jaren in het 1 ste elftal gespeeld te hebben, heeft Alfons nog jaren actief de voetbalsport beoefend in het derde en achtste team van UD. De laatste jaren was hij één van de drijvende krachten achter het veteranenteam UD 45+.

Naast actief voetbal heeft Alfons ook vele uurtjes als vrijwilliger doorgebracht op de Echelpoel. Als elektrotechnisch specialist heeft hij zijn kennis ingezet voor de vereniging. De kantine en nieuwe kleedkamers zijn mede door deze kennis, het vakmanschap en het organisatietalent van Alfons zo mooi geworden. De ledverlichting rondom de velden zijn er mede gekomen op adviezen van Alfons. Ook de privatisering van de velden is mede door zijn inspanning tot stand gekomen.

Alfons was mede organisator van de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst en het moostoernooi op de 1e zondag van het nieuwe jaar en hij was één van de organisatoren van het buurtvoetbal. De vereniging is Alfons heel veel dank verschuldigd voor zijn tomeloze inzet.

Het is voor ons niet te bevatten dat we Alfons niet meer zullen begroeten bij UD.

Wij wensen Agnes, Daan en Brecht, Lotte en Gijs en de overige familieleden heel veel sterkte om het verlies van Alfons een plekje te geven.

 

Bestuur en leden UD Weerselo