Oranje Fonds steunt UD Weerselo met 10.000 euro voor aanschaf personenlift

Om de kantine, op de eerste verdieping van het complex op sportpark de Echelpoel, voor alle bezoekers toegankelijk te houden, is tijdens de verbouwing van alle kleedkamers o.a. een personenlift gerealiseerd. Door de aanleg van deze lift blijft het complex toegankelijk voor ouderen en mindervaliden. Hierdoor kunnen o.a. alle deelnemers aan de kaartavonden, en de cliënten van Zorgboerderij Erve Meinders, waarvan de dagbesteding plaatsvindt in en om de kantine, blijven deelnemen aan deze activiteiten. De aanleg van de personenlift is mede tot stand gekomen door een bijdrage van het Oranje Fonds.

Door het mede mogelijk maken van de personenlift door het Oranje Fonds kan UD de kantine in de toekomst vaker openstellen voor alle verschillende groepen binnen de Weerselose samenleving. De doelstelling is zo het complex steeds meer als ontmoetingsruimte te gaan gebruiken. Naast de huidige activiteiten, komen daar in de toekomst een wielerclub, een laagdrempelige handwerkclub opgezet door (de vrouwen van) de vutters en een koffiedrinkadres voor tijdens de wandeling van de bewoners van het verzorgingstehuis (Huize St. Jozef).

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer informatie over het Oranje Fonds is te vinden via deze link.