Regiotrainingen, de competitieronde, TC/HO bijeenkomst en train-de-trainer bij UD Weerselo!

Vanuit het Regioplan van de Fc Twente/Heracles Academie hebben dit seizoen de eerste regiotrainingen plaats gevonden op Sportpark de Echelpoel. Binnen het regioplan is de regio onderverdeeld in verschillende regio's, waaronder regio Oost. Zo'n 40 jeugdspelers uit de O9-O10 & O11 hebben de afgelopen 6 weken al getraind op ons sportpark en zullen dit elke vrijdag blijven doen tot en met vrijdag 17 november. Daarna zal een andere club in de regio gastheer zijn voor de regiotrainingen van de academie. 
 
Vrijdag 3 november a.s. zal de eerste competitieronde worden gespeeld op Sportpark de Echelpoel. De spelers van regio Oost hebben dan 6 trainingen achter de rug en zullen het opnemen tegen locatie Deventer/Twello. De spelers van de O9-O10 & 11 uit die regio komen dan naar Weerselo om het op te nemen tegen de spelers van regio Oost. Het doel van deze competitieronde is het verder ontwikkelen van vaardigheden. De eerste wedstrijden van O9 starten om 16:45 uur, gevolgd door O10 en O11 van 17:45 uur tot 18:45 uur.  
 
Vrijdag 20 oktober j.l. was de eerste bijeenkomst vanuit het Regioplan voor Hoofd Opleiding(en) & technisch coördinator(en) bij UD. Vanuit de verschillende clubs uit de regio waren afgevaardigden aanwezig om elkaar te leren kennen, kennis te delen over actuele thema's m.b.t. technisch beleid en het activeren van (jeugd)trainers. Alles met als doel de kwaliteit van de jeugdopleidingen in de regio te verbeteren. In de loop van het seizoen zullen meerdere bijeenkomsten worden georganiseerd om de technische kennis te delen en zo de kwaliteit van de verschillende jeugdopleidingen te verbeteren.
 
In het kader van het activeren van jeugdtrainers zal er op vrijdag 10 november a.s. een train-de-trainer bijeenkomst worden georganiseerd bij UD. Alle (jeugd)trainers van UD Weerselo, maar ook van andere clubs uit de regio, krijgen de mogelijkheid om aan te sluiten bij deze bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst zal de training van het regioplan het uitgangspunt zijn en wordt er stilgestaan bij de voorbereiding van een training, de training in de praktijk en het evalueren van een training. Alles in het kader van het ontwikkelen van jeugdtrainers in de regio. Een uitgelezen mogelijkheid, zeker voor beginnende trainers, om van ervaren mensen in het vak het één en ander te leren. Na deze eerste bijeenkomst zullen er 2 vervolgsessies zijn die alvast kunnen worden genoteerd in de agenda: 2 februari en 5 april. 
 
Alle (jeugd)trainers ontvangen nog een informatiebericht en een uitnodiging, met daarin een link om je aan te melden voor deze bijeenkomst.