UD Weerselo verbindt zich met het regioplan aan de FC Twente/Heracles academie!

Door middel van het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie samen met amateurclubs het algehele voetbalniveau in de regio laten stijgen, om de enorme potentie die het voetballandschap bezit nog beter te benutten. In navolging van al vele verenigingen sluit ook UD Weerselo zich aan bij het regioplan.

In de Grolsch Veste werd samen met andere amateurclubs uit de regio de handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst. Wout Lubben en Stijn Brouwers waren namens de club aanwezig om samen met 10 andere amateurverenigingen de samenwerking officieel te maken.

Aanleiding van het regioplan is de enorme behoefte van de FC Twente/Heracles academie om de samenwerking aan te gaan met amateurverenigingen om het niveau in de regio te bevorderen. Met onder meer het trainen van honderden kinderen in de regio op de academie, modules voor het scholen van trainers, scouts en hoofd opleidingen en het organiseren van clinics en webinars wil de Academie niet alleen meer halen, maar ook meer brengen. Het mooie aan het plan is dat spelers langer in hun eigen omgeving blijven voetballen. Dat is goed voor de jonge voetballers en amateurclubs kunnen daarmee langer van hun talentvolle spelers genieten. In combinatie met de begeleiding die jonge enthousiaste trainers van de amateurclubs krijgen, worden de verenigingen daar alleen maar beter van.

Met het aangaan van de samenwerking hopen wij jonge en enthousiaste jeugdtrainers en -leiders van de club, nu en in de toekomst, meer te kunnen bieden om zichzelf sneller en beter te ontwikkelen. Hierdoor zal plezier in het training geven en het begeleiden van jeugdspelers vergroot worden en blijven zij zich langer actief inzetten voor de club. Het biedt trainers meer mogelijkheden om stappen te maken als jeugdtrainer, wat tevens een positief effect op de kwaliteit van de trainingen. Hierdoor hebben ook jeugdspelers meer en betere mogelijkheden om zichzelf sneller en beter te ontwikkelen en dit komt het algehele voetbalplezier binnen de gehele club enkel ten goede.